Axis Round Edges

Axis Round Edges is opgericht in 1997. De klimgrepen zijn ontworpen door Frank Bogerman en worden geproduceerd in Rotterdam. Alle grepen hebben de typische Axis-vormgeving: vriendelijk voor de vingers en van goede kwaliteit. Ze zijn perfect voor lange, intensieve en plezierige trainingssessies.

Wild Country

Wild Country is een belangrijke fabrikant van klimmateriaal en staat vooral bekend om de introductie van de Friend. Het bedrijf is gevestigd in Tideswell in de Engelse Peak District, dicht bij enkele van de populairste klimgebieden in het Verenigd Koninkrijk.
Wild Country werd in 1977 opgericht door de Britse klimmer Mark Vallance nadat hij de Amerikaanse klimmer Ray Jardine had ontmoet. Ray had prototypes gemaakt en gebruikt van de Friends die hij had uitgevonden maar kon niemand vinden om ze in grotere aantallen te produceren. Vallance was overtuigd van hun commerciële potentieel en startte, in samenwerking met Jardine, een fabriek om de apparaten te produceren. De Friends, ook al waren ze duur, werden meteen populair bij klimmers. Ze verkochten er in het eerste jaar al meer dan 5000. Sindsdien hebben ze hun assortiment uitgebreid met o.a. klimgordels, zekerapparaten, karabiners en meer.

Agripp

Agripp werd opgericht door Philippe Ceulemans. Zij ontwierpen de eerste klimgrepen in 1991 in Brussel in het atelier van Philippes grootvader die beeldhouwer was. Philippe is al vanaf jonge leeftijd diep geworteld in de rotsklimgemeenschap.
Tot 2017 zijn ze altijd dicht bij hun wortels gebleven door middel van de creatie van de eerste masterseries uit klei (traditionele productie). Daarna zijn ze overgestapt op PU-schuim dat meer overeenkomt met de huidige standaard en waarmee ze snel grotere en verfijndere grepen kunnen ontwerpen met series die geschikt zijn voor wedstrijden.

eXpression Holds

eXpression holds is in 2002 opgericht door Simon Ravaz. In oktober 2003 had hij 350 verschillende modellen klimgrepen klaar om op de markt te brengen. Hij nam vervolgens contact op met de klimmer Fred Rouhling, een grote naam in het extreme routeklimmen, om het merk te vertegenwoordigen en in de beste omstandigheden te lanceren.

Wataaah

Wataaah is een Duits grepenmerk van de gebroeders Hartmann. Bij Wataaah draait alles om duurzaamheid, slijtvastheid, esthetiek en ergonomie. Zij zijn zich zeer bewust van hun impact op het milieu en willen daarom hun grepen zo duurzaam mogelijk produceren. Ze realiseren zich dat dit niet voor de volle 100 procent mogelijk is maar ze proberen hun voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen door middel van het ontwikkelen van hun eigen PU. Hierdoor bestaan Wataaah grepen voor meer dan 30% uit hernieuwbare grondstoffen, het hoogst haalbare op dit moment.

Urban Plastix

Urban Plastix is een klimgrepenmerk uit Brooklyn, New York. Het merk is opgezet door klimmers die de indoor klimervaring naar een hoger niveau willen tillen. De hoofd shaper, Peter Juhl, woont in Brooklyn en haalt zijn inspiratie uit de kunst en de (straat)cultuur die een grote stad als New York te bieden heeft.

Cleanbing

Cleanbing is een schoonmaakmiddel dat speciaal is ontwikkeld om grepen mee schoon te maken. Het is een chemisch product (5-15% fosfaten, 5-15% niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen) dat niet schadelijk is voor mensen, materialen of het milieu (het bevat geen gevaarlijke stoffen). Het middel reinigt polyurethaan, polyester, ijzer en bewerkt hout. Het is bedoeld voor de schoonmaak van klimgrepen en -wanden, volumes, valmatten en alle andere oppervlakken waar klimschoenen en magnesium worden gebruikt.  

 

Squadra

Squadra Cimbing Holds is in 2010 opgericht door Nando Plötzeneder, Reini FIchtinger en Gerhard Hörhager. Hun doel is het ontwerpen van grepen met vormen die vloeiende klimbewegingen inspireren. Squadra grepen zijn er in vele vormen, van de kleinste randjes voor op een plaat tot enorme slopers. Squadra volumes zijn perfect voor modern, drie dimensionaal (wedstrijd)routebouwen en ze kunnen bepalend zijn voor de stijl van een wand. Wat alle Squadra grepen en volumes gemeen hebben is dat ze ontworpen zijn met hoge kwaliteit routes en boulders in gedachte. De grepen worden in Tirol ontworpen en geproduceerd.

ClimbClean

ClimbClean wordt in Duitsland gemaakt en is een schoonmaakmiddel dat speciaal ontwikkeld is om kunststof grepen mee schoon te maken. Het reinigt snel en effectief alle magnesium en ander vuil van de grepen. Het is zeer geconcentreerd en gaat dus lang mee. Het middel is biologisch afbreekbaar en geschikt om binnen te gebruiken.

 

Adidas Terrex / FiveTen

Five Ten is een Californisch schoenenmerk dat is opgericht in 1985. Het bedrijf ontwerpt, produceert en distribueert zowel technische als casual schoenen, kleding en accessoires met de Five Ten en Stealth labels. De focus ligt op het ontworpen van schoenen voor mountain biking, rotsklimmen, wandelen, canyoning, slack lining en vele andere outdoor sporten. Het doel is om schoenen te maken die helpen de prestaties te verbeteren door middel van technisch vooruitstrevende ontwerpen, Stealth rubber zolen met heel veel wrijving en gegarandeerd comfort en duurzaamheid.

ClimbOn

ClimbOn is opgericht door Polly Glasse en maakt tegenwoordig deel uit van Skinourishment inc., ook van Polly Glasse. Het is ontstaan uit een vraag van klimmers naar een verzorgingsproduct voor hun droge en kapotte huid. De producten van climbOn bevatten uitsluitend natuurlijke producten, zijn niet op dieren getest en genezen schrammen, kloofjes, uitslag, kapotte hielen en nog veel meer.

FazaBrushes

Na jaren van zoeken naar het juiste hout, de juiste vorm en de juiste technologie is het merk Faza in 2014 ontstaan. Aan de grondslag ligt een gecombineerde passie voor hout en klimmen. Het doel van de maker is om de borstels naast functioneel ook esthetisch aantrekkelijk te maken. Een “Faza” borstel kan nooit een ordinair ding zijn. Elke borstel is 95% handgemaakt in Bulgarije.

Voltomic

De elementen van Voltomic bieden letterlijk een nieuwe dimensie aan het klimmen. Vooral op bestaande, weinig gevarieerde wanden bieden ze de routebouwers een heleboel nieuwe mogelijkheden. Met één of meerdere volumes kan je snel en gemakkelijk een hele nieuwe wand creëren. Dit zorgt voor nieuwe, creatieve routes en biedt de klant maximale variatie.
Voltomic produceert uitsluitend elementen uit hoogwaardige beuken multiplex platen. Alle volumes worden verlijmd en vastgeschroefd wat de maximale duurzaamheid garandeert. De slagmoeren worden aan de achterkant vastgeschroefd.

23 Holds

23Holds is een dochteronderneming van Lapis. De grepen zijn zeer licht en hebben een aangenaam gevoel. De vormen worden speciaal voor inspirerende routes en boulders ontworpen en lenen zich perfect voor wedstrijden. 
Op veel van de slopers en volumes zijn extra grepen aan te brengen. OP dit moment is wordt er gewerkt aan een nieuwe Sloper en Minivolume serie die vooral voor het gebruik in de boulderhallen ontworpen is.

Lapis

Lapis is opgericht in 1991 door Aljoša Grom, een van de beste routebouwers en green shapers te wereld, en Jaka Schlamberger, een sloveense ondernemer met een neus voor goede producten. De eerste grepen die Aljoša shapete kwamen voort uit zijn passie voor het klimmen en routebouwen en waren een inspiratie voor alle klimmers en klimhallen. Het merk heeft ruim 1200 verschillende klimgrepen voor alle niveaus en type klimmers, jong en oud, beginnend of professional. Daarnaast bieden zij een groot assortiment van unieke trainingsaccessoires en de beroemde Lapis grepen borstels.

Captain Crux

De grepen van Captain Crux worden ontworpen in Duitsland en geproduceerd in Slovenië. De grepen zijn vernieuwend met een gewaagd ontwerp en ruige structuur, alles behalve mainstream dus. In het assortiment zit voor ieder wat wils, jong en oud, beginner en vergevorderd.

BleauStone

BleauStone is in 2003 opgericht. De grepen worden ontworpen in Sheffield, Verenigd Koninkrijk, en geproduceerd in Slovenië. Bij BleauStone draait het vanaf het begin af aan al om de beste combinatie van functie, veelzijdigheid, esthetiek en ergonomie. BleauStone blijft haar producten voortdurend ontwikkelen en aanpassen aan de kwaliteitseisen van een steeds groter wordende markt.

BetaStick

De BetaStick is een product van Beta Climbing Designs. Beta Climbing Designs werd opgericht door Si Berry en Ian Barnes aan het begin van het millennium om hun nieuwe clipstick, de BetaStick, op de markt te brengen. De originele BetaStick werd bedacht, ontworpen en gemaakt in 2002, in Sheffield, Verenigd Koninkrijk, om gemakkelijk en efficiënt vanaf een afstand haken in te kunnen klippen.